mobiele versiecomputer versie
FollowRSSTwitterFacebook

revueaverlo.nl

mobiele versie

Revue Averlo 2016

Beste mensen uit Averlo en Frieswijk,

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt waarom we de 30 ste Averlose revue “Knooin” hebben genoemd. Een werkwoord met meestal een negatieve ondertoon. Denk hierbij aan bijvoorbeeld slordig werken, afraffelen, aanmodderen, aanrotzooien, morsen of aanrommelen. Zelfs frauderen of sjoemelen kun je met “knooin” aanduiden. Ook iemand die vaak bij de dokter komt of problemen heeft, is aan het “knooin”. Voor het stelletje dat pas verkering heeft is het ook eerst een beetje “knooin”. En de boer die met zijn trekker en cultivator het woord “knooin” in zijn grasland probeert in te graferen( zie foto) is daadwerkelijk aan het “knooin”.

 | Revue Averlo 2016
Eigenlijk begint een mensenleven er bij de geboorte al mee en ook op het eind van het leven is het vaak “knooin”. En in het hele leven tussen geboorte en dood is voortdurend “knooin”. Met de revue gaat het al niet veel anders. De eerste teksten op papier zijn meestal niet direkt bruikbaar, worden geschrapt of aangepast. “Knooin” dus. Pas als we in de smiezen hebben dat we nog maar een paar maanden te gaan hebben voordat het september is, en  de “rr” van revue weer in de maand zit, komt er druk op de ketel en gaat het beter. Vaak is dat de beste werkwijze ook al is dat niet altijd even bevorderlijk voor de gemoedstoestand van deze of gene. Al “knooiend” wijzigt er van alles, worden briljante invallen ingepast en komen we meestal met de schrik vrij. Alles wijst er op dat u ook dit jaar kunt rekenen op vertrouwde kwaliteit. Door te “knooin” kan er zelfs iets alderbassent moois ontstaan. Dan krijgt “knooin” zelfs een positieve lading. Kortom, we “knooin” inmiddels al 30 jaar lang en als titel zegt u dat natuurlijk helemaal niks. En dat is nou precies de bedoeling.

We rekenen er natuurlijk wel op dat u komt kijken op vrijdag 16 september in de feesttent aan de Avergoorsedijk. Naast sketches, liedjes en dans hebben we misschien ook een plaatselijk roddelstuk voor u op het menu staan. Met humor die de boventoon voert. Alles gebracht door vrijwilligers uit Averlo en Frieswijk. En het zijn echt niet alleen de mensen die met hun snufferd op het podium staan die de kar trekken, ook achter de schermen wordt er veel werk verricht. Ook de kinderen uit de buurt hebben hun bijdrage aan het geheel, en als het niveau van hun optreden net zo hoog is als vorig jaar, dan belooft dat veel kijkplezier. De algehele leiding is dit jaar in handen van onze regizeur Mark Achtereekte die geen “knooiwerk” accepteert.  Verder zijn we erg blij met een paar nieuwe gezichten op het toneel. Meer informatie kunt u vinden op www.revueaverlo.nl

Mocht u om een of andere reden niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn, dan bent u altijd welkom om op maandagavond 12 september te komen kijken in onze oefenruimte annex theaterzaal met foyer (Boam de Putte) aan de Midlijkerdijk 2 in Averlo. Ook op deze avond is de aanvangstijd 20.00 uur.

We zien u graag op één van beide of beide avonden. De koffie staat klaar, maar pas op : niet “knooin”!!
De schrijversgroep: Francis, Sabrina, Geurt, Gerard, Jan, Marco en Gerard

Categorie De RevueBron Schrijversgroep Revue AverloDatum 13/07/2016

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.